Това заяви пред NovaNews политологът Петър Чолаков. Очаква се днес в

...
Това заяви пред NovaNews политологът Петър Чолаков. Очаква се днес в
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Може да се окаже, че ГЕРБ ще върнат празна папка на Радев

Това съобщи пред NovaNews политологът Петър Чолаков. 

Очаква се през днешния ден в 11 ч. Мария Габриел да показа разновидността за държавно управление на ГЕРБ с първия мандат. На " Дондуков 2 " тя би трябвало да върне досието на президента като нощес обаче Слави Трифонов от " ИТН " изрично съобщи, че партията няма да поддържа държавно управление с мандат на Борисовата групировка. Така спрягания вид за кабинет с присъединяване на Има Такъв Народ и Движение за права и свободи остава да виси във въздуха. Неофициални срещи се организираха сред ГЕРБ и ПП-ДБ през уикенда като резултатът от тях не е бил коментиран обществено. Заговори се обаче за ротационно държавно управление. 

" Никой не знае какво значи " ротационно държавно управление ", тъй като никой не го е правил до момента. Изглеждаше, че Народно събрание са се отказали от " джентълменското съглашение ". Досега тези две партии не са се харесали. От третия, четвъртият път да се харесат е малко евентуално да се случи. Ще се пробват до последно да се финтират, с цел да не носи някой от тях отговорност ", счита Чолаков. 

" Това е като влакче на ужасите, изключително за гласоподавателите на тези обединения. Експертно, ротационно държавно управление е скандално за част от тях. Поизнервиха се гласоподавателите на Има Такъв Народ, тъй като Тошко Йорданов и Слави Трифонов години наред повтарят, че не биха управлявали с ГЕРБ. Всякакви разновидности не престават да се разискват ", добави той. 

Чолаков разяснява и поръчките за правосъдна промяна. По думите му ГЕРБ са декларирали безапелационна подготвеност, само че тя е по-скоро опортюнистична. Не е монолитна позицията на Движение за права и свободи, счита още Чолаков. 

Според него е доста допустимо още основният прокурор Иван Гешев " да се направи на заплеснат " и да не отиде на днешния разпит в Софийска градска прокуратура. 

" Висш съдебен съвет предлага на президента да назначи и освободи основен прокурор. Президентът обаче е този, който взема решение и няма период. Радев може да реши да остави Гешев да си доработи. Случаен жител може да стартира да пуска записите в интернет, а не Гешев с касетофонче, тъй като другояче се инкриминира. Може да го създадат по-умно ", добави още Чолаков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР